Elefanttrekking är en populär aktivitet att prova på när man besöker Phuket. Genom att åka med på dessa fantastiska djur kan man uppleva nya och spännande miljöer. Man har en oslagbar utsikt från elefantryggen. Där man erbjuder elefanttrekking finns ofta olika turer, både längre och kortare. Vissa arrangörer erbjuder även flerdagars utflykter med övernattning. Kombinationerna varierar men ofta finns det inslag av vandring eller möjlighet att ta sig fram med kanot.

På vissa ställen är det möjligt att få en djupare insyn i hur elefanterna har det. Man kan då få uppleva hur det går till när de yngre elefanterna tränas. Med djungelmiljön som bakgrund blir det en helt unik upplevelse, så glöm inte kameran!

Det är bra att ha några saker i åtanke när innan man ger sig ut på äventyr med elefanter. Klädseln under utflykten bör vara relativt oöm. Ombyte kan också vara bra att ta med sig. Flipflop sandaler bör undvikas, gärna sandaler som sitter fast på foten eller andra skor. Beroende på terrängen och omgivningen kan man också behöva ta med sig andra saker. Solskydd och myggsprej är några av de saker man ofta rekommenderar för utflykter