Phuket kan erbjuda ett brett utbud av såväl inhemsk som utländsk mat. Den thailändska maten på Phuket, särskilt de färska läckerheterna från havet, har ett mycket gott rykte. Vill man pröva något annat finns numera allt från italienskt till japanskt att tillgå. Kvaliteten på den icke-thailändska maten kan dock variera och thaimat är generellt sett ett säkrare och mer prisvärt val.

Gatukök är populära och förekommer i många former. De enklaste är korgar som folk bär med sig. Dessa försäljare erbjuder oftast smårätter som grillad banan, kokt majs eller grillspett. En del försäljare drar omkring med små vagnar och dessa säljer främst glass och frukt. Kokosglass är en favorit hos besökare medan thailändarna i första hand väljer den speciella smaken av durianfrukt. De mest avancerade gatuköken sitter ihop med mopeder och brukar oftast vara uppställda på en och samma plats under en dag eller kväll. Ofta ställer de sig tillsammans och eftersom inriktningarna brukar variera kompletterar de varandra. De här stånden säljer i stort sett alla former av thailändsk mat.

Det finns vissa maträtter som är specifika för Phuket. Khanom chin är en nudelrätt med stark sås och kokta färska grönsaker. Den äts vanligtvis till frukost. Poh pia sod är en vanlig lunchrätt bestående av färska vårrullar med stekt fläskkött, gurka, sallad och såser som är typiska för regionen. Gaeng massaman är en gryta med biff som lagas med jordnötter, potatis och rödlök i en tjock kokossås.