Att ta sig runt på Phuket kan man göra på olika sätt. Att gå längre sträckor är inget man rekommenderar, åtminstone inte i Phuket city. Värmen och trängseln är två faktorer som gör det svårare att ta sig fram till fots. 

Det finns möjligheter att ta sig runt genom att köpa enskilda resor, t.ex. genom att åka kollektivt eller ta taxi. Man kan välja mellan att åka med “riktig” taxi (taxi meter) eller åka så kallade tuk-tuks. Med tuk-tuk riskerar kostnaden för resan att bli något högre, men de är ofta lättare att hitta än en vanlig taxi bil.

Man kan naturligtvis också hyra ett eget fordon, moped, motorcykel eller bil. Moped och motorcykel kan vara ganska riskabelt i städerna, på grund av den starka trafiken. Motorcyklar är också de som oftast är inblandade i svåra olyckor. Trots detta är motorcykel ett av de mest populära transportmedlen på Phuket. Vägarna är oftast i gott skick och skyltningen brukar vara både på thailändska och engelska. Bil kan man hyra med hjälp av vanligt körkort, men vid all form av hyra för fordon bör man kolla igenom kontraktet för att se vad som gäller vid olyckor som båda man själv eller andra orsakar.