Phuket Butterfly Garden & Insect World är sannerligen ett sevärt ställe. Riddarfjärilens prakt i all ära, men i Butterfly Garden flyger tusentals fjärilar omkring i en estetisk omgivning. Inte mindre än 6 000 – 8 000 fjärilar i månaden, av 40 olika arter, kan besökarna beskåda.

Det behöver knappast sägas att framtoningen i Butterfly Garden är ytterst färgrann. Förutom fjärilsvingar i regnbågens alla färger så är den botaniska trädgård de vistas i en sevärdhet i sig. Den totala ytan uppgår till 1 350 kvadratmeter.

Vid sidan av praktfulla fjärilar så kan de besökande även få bevittna dels hur en larv blir till puppa och dels hur en fjäril bryter sig ur en puppa och tar sina första vingslag. I Butterfly Garden äger fjärilens livscykel rum hela tiden.

Utöver fjärilar finns Insect World där man kan beskåda diverse insektsarter. På området finns också ett sidenmuseum.

Stället ligger i Sam Kong, nordväst om Phuket City, och passar perfekt som dagsutflykt med barnen. Inträdet kostar 300 baht för alla över tio år och 150 baht för barn mellan fyra och tio år. Barn under fyra går in gratis. Butterfly Garden är öppet alla dagar mellan 09.00 och 17.00.