Koh Pannyi, som också kallas Sea Gypsy Island, är en mycket speciell ö vars by är byggd ovan vatten av människor. Det är endast pålar av trä som skiljer denna lilla by från havet. De flesta turister som besöker ön gör detta före eller efter ett besök på den kanske mer kända James Bond Island, eller Ko Tapu som den egentligen heter. En hög klipp-ö reser sig rakt rakt upp ur havet och är känd från en av de klassiska James Bond filmerna som spelades in 1974.

Besöket på Koh Pannyi som de flesta turister gör i samband med utflykten till Ko Tapu brukar ofta ske runt lunchtid, då det finns möjlighet att äta här. Man kan också välja att åka hit bara för att beskåda hantverket som tillverkas på ön eller för att helt enkelt besöka den fascinerande byn.

Öns majoritetsbefolkning är muslimer som lever på fiske. Att Koh Pannyis främsta näring är fiske, kanske inte alltid syns så tydligt i denna turistvänliga by. Efter att turisterna lämnat ön för dagen så stänger man helt enkelt ner de restauranger och den övriga turistrelaterade näringen.