Laem Sing beach ligger 20 minuter norr om Patong beach och är en ganska liten strand. Den ligger nerbäddad i en dal och syns därför inte från vägen. För att ta sig till stranden måste man gå nerför en brant stig. Det är en bit att gå och därför inget att rekommenderar för den som har barn med sig. Det är dåligt skyltat till staranden, strax ovanför Kamala Beach ligger en liten parkering utmed vägen och det är bakom den stigen ner till Laem Sing gömmer sig. Där står några handskrivna skyltar som berättar vart man är men det är inte speciellt synliga. Där finns också en liten kiosk som säljer vatten till de trötta solbadare som klättrat upp från stranden. Parkeringen kostar runt 40 baht för en bil och 20 baht för en motorcykel.

Stranden är känd som en av de lugnaste och mest folktomma på Phuket men det har tyvärr ändrats på senare år. Under högsäsong är det mycket folk som trängs ihop på den lilla ytan.

Aktiviteter
Under högsäsong, november till april, finns det möjlighet att bland annat köra vattenskoter eller åka bananbåt för dem som är ute efter mer än bara sol och bad under sin dag på Laem Sing beach.
För den som gillar att snorkla är Laem Sing beach ett bra alternativ om man vill slippa ge sig ut i en båt på jakt efter bra snorkelställen. I den södra änden av stranden finns en del stenar och klippor och där får man som snorklare se ett mycket vackert havsliv.
På stranden finns en toalett i anslutning till stigen som tar en upp till motorvägen. Det kostar 5 baht för att låna toaletten och 10 baht för att låna duschen.

Mat och Shopping
Det finns några få strandrestauranger på Laem Sing, dessa har dock ett brett utbud av mat, här finns från olika nationaliteter och en bredd som kan mätta både den som är ute efter en middag och den som bara vill ha något enklare som en sandwich. Priserna kan variera beroende på säsong men det kan kostar ca. 90 baht för en sandwich och detsamma för en tallrik pommes.
Under högsäsong finns strandförsäljarna även på Laem Sing, av dem kan man köpa de vanliga turistsakerna som souvenirer, sandborstar eller sidentäcken.

Stranden
Stranden består av härligt vit finkornig sand. Sanden kan bli väldigt varm framåt dagen under högsäsong och det kan då vara bra att ha ett par sandaler att ta på sig om man ska gå på sanden. Stranden ligger inbäddad bland trädbeklädda berg och ger därför ett mycket vackert och mysigt intryck. Trots den stora mängden folk på den lilla ytan upplevs stranden som lugn och fridfull och det känns inte särskilt trångt.
Det blir snabbt djupt då man går ut i vattnet och om det är en blåsig dag kan vågorna vara höga och undervattenströmmarna starka. Under lågsäsong är det mycket farligt att bada på Laem Sing eftersom undervattenströmmarna då är som starkast.

Det finns solstolar att hyra och det kostar, under högsäsong, 200 baht för två solstolar och ett parasoll. Man behöver inte ens under högsäsong vara orolig att solstolarna ska ta slut då stranden, för sin lilla storlek, har ett stort utbud av solstolar. 

Bilder från Laem sing beach på Phuket