Phuket Aquarium ingår i världsberömda Phuket Marine Biological Center, PMBC. Akvariet ligger längst söderut på Cape Canwa på Phuketön och är ett givet val för en dagsutflykt.

Akvariet som omhuldas av vackra sjöar rymmer över 150 marina arter som kan beskådas såväl i avkopplande som i pedagogiskt syfte. Bland arterna finns bläckfiskar, elektriska ålar, hajar, havsköldpaddor, stingrockor, läppfiskar, tropiska havsabborrar och massor därtill.

I akvariet finns en häftig underjordisk glastunnel på tio meter. Inne i tunneln är du bokstavligen omringad av hajarna, bläckfiskarna och de andra blötdjuren. I slutet av tunneln stöter du på åtta stycken giant groupers (havsabborrar), vardera stor som en fullvuxen karl. De har bott i sin 110-tons tank i över 20 år.

All information finns att tillgå på engelska och arbeten genomförs jämt och ständigt för att ytterligare förbättra omgivningen. På senare tid har man bl.a. låtit konstruera ett vattenfall och man har också installerat en multimediateater. Därtill finns våtlaboratorium för undervisning, avdelningar för barnen att leka i samt en restaurang.

Inträdet kostar 100 baht för vuxna, 50 för barn och ingenting för barn under 108 cm. Phuket Aquarium är öppet varje dag mellan 08.30 och 16.00.