Khao Khard ligger i den sydöstra delen av Phuket. Stranden är en del av Panwa Beach som ligger i Chalong bukten.

Khao Khard är än så länge en oupptäckt pärla och som turist finns där stora möjligheten till en lugn och avkopplande semester. Den som söker aktivitet på stranden eller i närområdet bör inte åka till Khao Khard. Stranden är en plats för fullkomlig avkoppling och aktiviteter som vattenskidor eller beachvolley är inget man ägnar sig åt här.

Stranden är vackert kritvit och består av finkornig sand. Tyvärr gör tidvattnet det svårt att bada stundom på dygnet. Under ebb, som inträffar vid olika tidpunkter olika dagar, är det svårt att bada på grund av koraller och sten. Eftersom havsbottnen består av blandat sand och sten kan det vara lämpligt att använda badskor när man badar, även vid flod. Tyvärr så spolas en del skräp upp på stranden och eftersom det inte är en välbesökt strand finns det inte någon som tar hand om skräpet. Även av den anledningen kan det vara lämpligt att använda badskor när man vistas på Khao Khard.

Omgivningarna runt Khao Khard är lugna och består till en stor del av skog och små byar. I de kringliggande byarna finns restauranger och någon bar. Även de hotell som finns utmed stranden har restauranger och barer. Om man söker ännu mer fart på semestern finns Phuket stad endast 15 minuter och Patong Beach 45 minuter därifrån med taxi.

Det tar ca 1,5 h från Phuket flygplats till Khao Khard.