Surin Beach ligger någon kilometer norr om Kamala och är ganska liten strand på ca 1 km.
Det är Surin som flera kändisar har som sitt favoritställe på Phuket. Stranden är en av de populäraste bland lokalbefolkningen.

Aktiviteter
Liksom på många andra stränder på Phuket kan man på Surin åka bananbåt, köra vattenskoter eller hyra en longtailbåt med chaufför som kör dig vart du vill.
Under lågsäsong, maj till oktober, färdas många surfare till Surin Beach som är känd för att vara en underbar plats för surfing då där går höga vågor under den tiden på året.
Även om Surin inte är den mest idealiska platsen för snorkling finns även den möjligheten, främst då i södra änden på stranden där det finns klippor och därmed ett mer intressant havsliv att studera för snorklaren.
Det finns toaletter att låna på stranden, vilket kostar ca. 5 baht för att låna toaletten och 10 för att låna duschen.

Mat och Shopping
I Surin finns det just nu inte någon direkt möjlighet till shopping, även om området ständigt expanderas. I den lilla byn Surin Village finns små marknader där Thailändarna själva handlar. Dessa kan vara värt ett besök för den shoppingsugne. På stranden går strandförsäljare runt och säljer diverse souvenirer och annat som kan passa turisterna. Utmed stranden ligger det också några få gatustånd/butiker där man säljer de sedvanliga turistprylarna. Men den som söker ett större shoppingutbud kan exempelvis ta sig till Patong Beach. Resan dit tar ca 15 min med tuk tuk eller taxi och utbudet av varor blir betydligt bredare.
På stranden finns både strandkiosker och mer restaurangliknande matställen för den som är hungrig. Den som vill äta en ordentlig middag kan till exempel söka sig till hotellrestaurangerna där det även brukar vara underhållning för restauranggästerna på kvällarna.

Stranden
Man förstår snabbt varför Surin är ett sådant populärt semesterresmål bland kändisar. Det är en mycket vacker strand med sin finkorniga vita sand och sitt turkosblåa vatten. Att stranden dessutom ligger inbäddad bland grönskande träd gör inte upplevelsen sämre.
Att Surin upplevs som en lyxig strand beror inte enbart på kändisarna intresse utan också för att exempelvis solstolar eller strandrestauranger har snäppet högre standard på Surin än på många andra stränder på Phuket. Besökare upplever också ofta att Surin Beach är mer organiserad, renare och fräschare än många andra turiststränder på Phuket.
Under lågsäsong, maj till oktober, bör man dock se upp för starka undervattenströmmar och höga vågor.

Bilder från Surin Beach på Phuket