Phuket har flera av Asiens bästa golfbanor. Golfsporten kom till Thailand för över 100 år sedan och idag är golf faktiskt en av de mest populära sporterna i landet. Det var framförallt när Thailand anordnade sin första internationella golftävling 1975 – World Cup – som populariteten för sporten steg kraftigt. Det finns över 220 banor att välja bland i Thailand och av dessa ligger sex stycken på Phuket. Många av banorna håller världsklass och det som gör det unikt att spela golf på Phuket är att man inte behöver ha något handikapp för att få spela. Många golfbanor erbjuder boende i eller i närheten av golfbanorna. Det passar också perfekt att kombinera golfresan med sol och bad på någon av Phukets vackra stränder.

Blue Canyon Country Club är den bästa banan på Phuket. Den har ett fint klubbhus med tre gourmetrestauranger, lyxiga omklädningsrum, massage, pool och spa. Phuket Country Club är en golfbana etablerad 1989. Där kan du njuta av den förtrollande skönheten av banan förenat med thailändsk charm. Loch Palm Golf Club Phuket har en 18-håls golfbana där det inte bara finns möjlighet att spela golf utan de erbjuder även golfsemesterpaket, golflektioner med utbildad golfinstruktör samt tävlingsfaciliteter. Mission Hills Phuket Golf Resort och Spa har en femstjärnig service både i klubbhuset och på den tillhörande spaavdelningen.

Priserna varierar mellan banorna och årstiderna så besök de olika banornas hemsidor för att få mer information, sen brukar reseledarna kunna guida er till rätt bana.

Ett par golfbanor på phuket

Blue Canyon
En populär golfbana.
–> Länk

Loch Palm
–> Länk

Mission Hills
–> Länk

Phuket Country Club
–> Länk

Phuket Laguna
–> Länk

Thai Muang
–> Länk