Phuket Zoo ligger ungefär tio kilometer söder om orten Phuket, vid den norra änden av Chalongbukten. Det tar ungefär 15 minuter att köra från Phuket till djurparken och längre tid från Patong eftersom det ligger på andra sidan av ön. Det finns en stor skylt vid den rätta avtagsvägen från huvudvägen Chao Fah. Phuket Zoo är privatägt och öppnade 1997 som ett slags hemmazoo. Idag har anläggningen växt men den är fortfarande relativt liten. Det är dock inget problem att spendera en heldag på Phuket Zoo, särskilt inte om man har små barn.

Huvudnumret på Phuket Zoo är djurshowerna. Dresserade apor, elefanter och krokodiler genomför ett program inför publik tre till fyra gånger om dagen. De kortsvansade makakaporna, som finns i vilt tillstånd i Thailand, utför en mängd konster så som att räkna; cykla, spela basket och dyka efter mynt. Elefanternas show innehåller balansnummer, fotboll och dans. Krokodilshowen handlar mest om djurskötarnas mod och dumdristighet, men är inte desto mindre spännande.

Det finns även ett akvarium vid Phuket Zoo. Akvariet har en samling av söt- och saltvattensfisk från hela världen och dessutom ormar, grodor och sköldpaddor. Förutom akvariet finns ett fågelhus med mer än 600 arter. Fåglarna kommer från världens alla hörn och uppvisar en stor färgprakt.

Phuket Zoo är öppet dagligen mellan 08:30 och 18:00. Inträdet är 500 baht för vuxna och 300 för barn.