Phuket är omgiven av ett klart och varmt vatten som gömmer ett fascinerande marint liv. Att snorkla i dessa vatten är ett lustfyllt äventyr, även för den som aldrig provat på förut. Sikten i vattnet är som allra bäst under vintermånaderna och med lite tur är det inte bara vackra korallrev och färgglad småfisk som man får uppleva under en snorklingstur. Här simmar jättesköldpaddor, valhajar, och rockor omkring runt de färgstarka korallreven. 

Det går alldeles utmärkt att snorkla utmed Phukets stränder. Kata Beach anses som det bästa området för den som vill snorkla utmed stranden. En liten bit utifrån stranden ligger ett mycket vackert rev och revet är mycket populärt då det händer att jättesköldpaddor simmar omkring där. Hundratalet meter utifrån kända Paradise Beach går ett vackert korallrev lätt åtkomligt för en snorklare, och på Freedom Beach behöver man inte ens ta sig ut så långt. Här kan man se fiskar i alla former och färger precis utanför stranden. Nui Beach, Jungle Beach och Tri Trang Beach är andra bra stränder att snorkla utmed.

Än bättre snorkling får man kanske vid de olika öarna som omger Phuket. Flera båtturer går dagligen för dykare till de olika områden som lämpar sig för dykning och snorkling. Vissa turer varar till och med i 4-5 dagar. Med dessa turer följer kunniga guider med som gör att man får ut bästa möjliga av sin dykning. Bäst anses ögrupperna Similan och Surin vara. Mellan öarna Khai Nok och Khai Nui finns också ett fantastiskt korallrev. Ännu mer fascinerande är kanske Anemonrevet. Här kan man dyka ner och uppleva mängder med fiskar. Dessutom är botten vackert formad och korallerna jättelika. Vill man uppleva verkligt intressanta undervattensvarelser kan man snorkla på natten.

För er som är lite sugna på att ta dykcertifikat kolla då in dykning.se