Att hyra hus i Phuket är något som kan vara speciellt bra om man befinner sig på samma ställe under en längre tid eller vill ha en fast utgångspunkt för sin vistelse. Utbudet är i nuläget stort. Det finns många olika standarder och prisklasser att välja mellan. Vad gäller pris är området man väljer att bo i ganska viktigt, då priserna kan variera mer i de populära områdena.

Det billigaste sättet att få tag på ett hus att hyra brukar vara att själv leta upp det, men vill man ha specialisthjälp finns det också uthyrare att vända sig till. Vid längre vistelser kan också diskutera en justerad månadshyra med sin hyresvärd.

Generella tips som man brukar ge före det att man hyr ett hus är att se till så att alla detaljer finns nämnda i ett kontrakt, samt att kontraktet finns tillgängligt på engelska. Översättning kan man få hjälp med för att inga missförstånd ska uppstå. Vill man ha tillgång till internet i sin bostad är detta också något som man bör kolla upp extra noga innan man hyr, då det inte är självklart att man kan koppla upp sig från ett privat hus på Phuket.