Nai harn beach ligger nästan längst ner på Phuket och är en av de vackraste stränderna på ön Phuket. Den ligger relativt otillgängligt belägen precis vid öns sydpets. Stranden är knappt en kilometer lång och ligger vid en havsvik som öppnar sig åt väster. I norr och söder skyddas stranden av djungelbevuxna kullar. Strax bakom stranden finns en lagun och strandens södra del skärs av en liten bäck som rinner från lagunen till havet. Det lättaste sättet att ta sig till Nai Harn är med bil från Patong och då tar det ungefär 20 minuter på en ringlande väg genom gummiplantagerna. Den här otillgängligheten gör att det sällan är någon trängsel på Nai Harn.

Det finns ett stort hotell vid Nai Harn, Phuket Yacht Club Hotel. Det är egentligen ingen yacht club men namnet är ändå passande eftersom många båtar väljer att ankra upp i viken utanför Nai Harn. Hotellet anses ha ett av de bästa lägena på Phuket och utsikten är fantastisk. Det finns även några anläggningar som hyr ut bungalows i anslutning till stranden.

Det klarblåa vattnet vid Nai Harn håller ca 29 grader året om. Den bästa perioden att besöka stranden är dock november till maj, då det inte är monsunperiod. Under monsunperioden ligger stranden exponerad för de sydvästliga vindarna och förutsättningarna för surfing kan vara goda.

Det finns gott om restauranger och faciliteter vid Nai Harn. Prisnivån är rimlig och maten håller god kvalitet. De som hyr ut solstolar på stranden samarbetar med restaurangerna så det går utmärkt att få sin färskpressade juice serverad utan att ens behöva resa sig.

Bilder från Nai Harn Beach på Phuket