Ön Ko Tapu, numera känd som James Bond Island, blev berömd i den nionde Bondfilmen, Mannen med den gyllene pistolen, som spelades in 1974. James Bond Island ligger cirka 40 kilometer norr om Phuket och med en kombination av buss och båt kan man ta sig dit på ungefär tre timmar. Många firmor anordnar dagsutlykter från Phuket. Ett alternativ till den långa bussresan är att åka en större del av sträckan med båt. Väljer man det här färdsättet får man se mer av arkipelagen i Phang Nga-bukten, där många platser är mer spektakulära än James Bond Island.

I filmen figurerar ön som bakgrund för en duell mellan James Bond och Francisco Scaramanga, världens dyraste lönnmördare. Duellen utspelar sig på stranden av en ö som ligger ungefär hundra meter från James Bond Island. Det unika med den lilla ön Ko Tapu är att den är 20 meter hög men bara några få meter bred. Den är dessutom som smalast där den skär vattenytan och man tror gärna att den skulle falla vid minsta lilla jordskalv. Genom diverse filmknep lyckades man dock få ön att se så stor ut på vita duken att den kunde tjäna som bas för ett skurkimperium.

Vistelsen vid själva James Bond Island brukar vara ungefär 30 minuter innan det är dags att återvända. Tiden räcker till för att man ska kunna ta sina obligatoriska foton av Ko Tapu och eventuellt köpa något från en av de många souvenirförsäljarna på stranden. Turisttrafiken är intensiv och på en bra dag räknas besökarna i tusental.

På väg till James Bond Island i typiska longtail boats gör de flesta ett uppehåll vid Koh Pannyi. Detta är en flytande fiskeby som bebos av muslimer. Det finns möjlighet att äta på Koh Pannyi.