Karon Beach ligger mellan Kata Beach och Patong beach och den är en av de längst stränderna på Phuket, nästan hela 3 kilometer lång.

Aktiviteter
Karon Beach är en av de mest populära stränderna, mycket på grund utav de aktiviteter som erbjuds. Det ligger alltid någon Longtailbåt till hands för dem som vill ge sig ut på utflykt och för de mer äventyrslystna finns det vattenskotrar att hyra. För dem som behöver stressa ner ännu mer än vad en dag i solstolen kan erbjuda är det inte långt till närmsta massör. Utmed stranden finns flera små bodar uppsatta där duktiga massörer erbjuder allt från pedikyr till en äkta thaimassage. Man behöver alltså aldrig bli uttråkad på Karon Beach. Trots ständigt pågående aktiviteter upplevs Karon Beach ofta som ganska lugn och fridfull, mycket beror säkert på att det är en så pass bred strand och man märker inte av den aktivitet som pågår nere vid vattenbrynet när man ligger i sin solstol som finns placerad längre bak på stranden.

Mat och shopping
För de hungriga finns det kiosker som säljer läsk och tilltugg utplacerade på flera ställen utmed stranden. De säljer allt ifrån matiga sandwiches till glass eller färsk frukt, ingen strandbesökare behöver gå hungrig. Vill man ha något matigare kan man antingen söka sig till de uteserveringar som ligger längs havet där det serveras lokala läckerheter eller så kan man välja att lämna stranden och bege sig ut emot vägen som går mellan stranden och Karon. Väl där kan man antingen välja någon av de lokala restaurangerna eller be en tuktuk ta dig till den restaurang du vill besöka. Till exempel kan man åka in till Karon Centrum som har ett stort utbud av olika restauranger. Även de shoppingsugna kan bli tillfredsställda på stranden eftersom det då och då passerar förbi strandförsäljare med alla möjliga produkter, de kan ha med sig allt ifrån leksaker till klädesplagg och vackra tyger. För den som söker mer shopping än den strandförsäljarna kan erbjuda är det bara att korsa gatan och bege sig in i Karon centrum där små butiker blandas med gatuförsäljarnas stånd. Man kan fynda allt från elektronik till jeans. Liksom på övriga ställen i Thailand är det helt okej att pruta på shoppingstråken och det ses mer som en regel än undantag att det görs.

Stranden
Trots det stora antalet besökare på Karon Beach känns det aldrig trångt, stranden är bred och det finns solstolar i mängder vilket gör att det även under högsäsong finns plats för alla. Solstolarna kostar en summa att hyra, runt 200 baht (ca 40 svenska kronor) för 2 solstolar och 1 parasoll under en heldag. Det kan under högsäsong, november – april, vara lämpligt att redan dagen innan be ägaren till solstolarna att boka den stol du vill ha under nästkommande dag om du vill slippa gå och leta efter plats dagen efter.

På Karon Beach blir vattnet relativt snabbt djupt och underströmmar kan förekomma, främst då under lågsäsong som infaller under maj – oktober. Det är en bred och öppen strand med vit finkornig sand. På grund av det öppna landskapet kan det ibland blåsa kraftigt vilket skapar höga vågor. Många barnfamiljer väljer därför i första hand att spendera sin semester på grannstranden Kata Beach som är mer långgrund och lugnare. Framåt dagen kan sanden bli väldigt het och det är nästan ett måste att då ha något på fötterna när man vill korsa stranden för att ta sig ett dopp.

Bilder från Karon Beach på Phuket