Spel “Kul på resan”

99 kr

Spel “Kul på resan”
Kul på resan är ett kortspel som kan tas med på bil-,tåg- eller flygresan för att få restiden att bli mindre långtråkig.

Spelet innehåller 54 bildkort på fordon, föremål eller byggnader som kan dyka upp längs med färdvägen. Korten har olika valörer (25,50,100,150 och 200 poäng). Det gäller att samla så många poäng som möjligt. Längden på spelomgången bestämmer man själv, t ex kan man bestämma sig för att spela i tio minuter, i tio mil eller tills man når fram till nästa stad eller station. Den som har högst poäng efter spelomgången slut är vinnare.

Gör så här:

Dela ut 5 kort till varje spelare. Bestäm när spelomgången ska börja och sluta ( se ovan) De motiv du nu har på handen ska du försöka upptäcka utanför bil/tågfönstret. Vanliga objekt, som personbilar, ger 25 poäng, ovanliga fordon som t. ex djur- transport ger 150 poäng. Har du fått helt omöjliga kort ? Du kan byta, men det kostar poäng. Varje byte kostar -25 poäng. För att man ska få tillgodoräkna sig poäng för ett kort måste samtliga medspelare se objektet. Om du t ex har en ”Röd Bil” på hand och ser en röd bil så ska du ropa ut det högt så att alla hinner se den röda bilen. Kortet läggs sedan åt sidan, spelaren som vunnit poäng tar upp ett nytt kort från högen och spelet fortsätter.

Artikelnr: 9107 Kategori:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Spel “Kul på resan””